Studentenscouting Amsterdam | Aurora- stam

2013 - 2019 © Studenten Scouting Amsterdam | redactie & webdesign Angela Schneider

Studentenscouting Amsterdam

Geschiedenis van SsA

Activiteiten kalender

Plusscoutskring Aurora

De Aurora-stam
      De Ouder Kind Hike

Geschiedenis van Studentenscouting Amsterdam

Studentenscouting Amsterdam is een stam die onder de vlag draait van Plusscoutskring Aurora en is net als alle andere studenten stammen onderdeel van het Netwerk Studentenscouting.

Eind 2011 is de Aurora- stam opgericht, deze stam heeft ruim een jaar onder de Vlag van Scouting Wartburg te Amsterdam gedraaid.
Helaas kon de stam in deze groep niet haar vleugels uitslaan met de ideeën die zij hadden.

Eind 2012 hebben een aantal fanatieke leden van de Aurora-stam om de tafel gezeten en is het idee van een regio-stam uitgewerkt en naar regio Amsterdam-Amstelland gebracht.

Begin 2013 kwam hier uit dat de regio liever de stam als Scoutinggroep zag dan als Regio-stam.
Dat was een idee dat meerdere opties zou geven en zo werd er leven geblazen in Plusscoutskring Aurora.

Studentenscouting Amsterdam.

In Augustus 2013 wordt de Plusscoutsvereniging; Plusscoutskring Aurora notarieel opgericht.
De Notaris, Regio Amsterdam Amstelland en Scouting Nederland erkennen de groep als echte scoutinggroep.

Zo werd de Aurora- stam de 25+ van Plusscoutskring Aurora.
Eind 2014 ontstond er voor de eerste keer een team om Studentenscouting Amsterdam verder uit te werken, in September 2016 stapte een nieuw enthousiast team naar vore die het opnieuw wilde proberen, maar helaas liep het vast.

Er is momenteel GEEN Studentenstam meer, mocht je het leuk vinden om een Studentenstam in Amsterdam op te zetten mail dan naar Plusscoutskringaurora@gmail.com

Ook v
oor vragen over Studentenscouting Amsterdam kun je mailen naar het bovenstaande mailadres

Interessen in de Studentenstam?

Komend jaar zin in een nieuwe te gekke Scouting-uitdaging?

Ga jij komend studie jaar studeren in Amsterdam of ben je al student in Amsterdam en heb je zin om naast je studie ook nog andere leuke dingen te doen zoals bijvoorbeeld klimmen, vuur stoken, hike, netwerken met andere studenten scouts, gezellig eten of gewoon een biertje drinken?

Dan ben je bij Studentenscouting Amsterdam aan het goede adres!

De stam is opgezet voor studenten die van een uitdaging houden.

Jullie combineren het toffe van #scouting met het gezellige #studentenleven!